-

XXXVII ESCOLA D'ESTIU
URGELL-SEGARRA

Del 1 al 30 de juliol de 2020

Aquest any totalment telemàtica

(Informació per al pagament)

 

CONFERÈNCIA INAUGURAL

El sentit de l’educació

 

(ENLLAÇ)

Joan Turu
Heike Freire
Miriam Fernández
Pere Màrmol
Marta del Campo
Pilar Gargallo

 

CONFERÈNCIES I TAULES RODONES

INSCRIPCIÓ

Conferències

CURSOS

La filosofia del ioga i les bases de la creativitat artística: eines i dinàmiques per introduir-les dins l'aula

 • - El curs combinarà la teoria i la pràctica, s'aprendran recursos i dinàmiques de ioga, educació conscient i creativitat artística per a ser utilitzades tant amb els alumnes dins l'aula com també pels mateixos professors i professores en benefici de l'exercici de la seva tasca docent.
  Aquestes eines i recursos ens serviran per aprofundir i millorar la consciència i el coneixement d'un/a mateix/a (física, mental i emocional) per a després poder millorar la gestió interior d'allò que ens succeeix dins el nostre espai més íntim, l'espai interior.
  Aquest coneixement permetrà una millora de la relació amb un/a mateix/a, fet que afavorirà la cohesió dins l'aula i la relació entre alumnes i professors/es.
  El curs es desenvoluparà online amb el suport de vídeos, textos i àudios. Es faran també una trobada telemàtica en directe amb totes les alumnes del curs per a plantejar dubtes i aclariments, l’últim dia del curs. El curs estarà a un campus virtual, on es podran consultar els documents del curs, enviar les tasques realitzades i fer consultes per resoldre dubtes de manera individual en grup per a aquelles persones que no puguin assistir a la trobada grupal online
  Cada participant necessitarà ordinador amb connexió a internet.

  INSCRIPCIÓ

 •  
 •  
 • Com parlar als nens i adolescents perquè escoltin i com escoltar perquè parlin
  Explorarem durant 7 sessions online les eines de comunicació basades amb el respecte i l'amor incondicional.
  Són una oportunitat de crear un món millor començant des de nosaltres mateixes/os i el nostre dia a dia als centres on acompanyem els infants i els adolescents i a les nostres llars.
  Crearem un clima de confiança on explorar-nos i sortir renovats dels tallers. Les lectures dels llibres de Adele Faber i Elaine Mazlish ens reforçaran el que hem après i completaran el número d’hores de destinació al curs. També completarà el curs les anotacions que es faran al quadern de treball individualment i que es compartiran amb el grup.
  Les experiències dels pares i mares recollides als llibres "Com parlar als nens per a que escoltin i com escoltar per a que parlin" i "Padres liberados, hijos liberados" així com el llibre “Como escuchar para que los hijos estudien” ens faran sentir acompanyats i acompanyades en el procés que viurem a les trobades virtuals. La posada en pràctica de les eines de comunicació respectuosa que tractarem no sorgirà d'una teorització mental sinó de les experiències i deduccions que viurem de forma natural.
  Es tracta de llibres best sellers mundials que serveixen per igual a pares i mares com a mestres ja que es basen en la nostra actitud.
  La filosofia dels tallers es basa en Carl Rogers, un dels teòrics més rellevants de la no-directivitat. El psicòleg infantil Haim Ginot fou qui va anar acompanyant a un grup de pares i mares a millorar les seves relacions amb els seus fills i filles, des de la visió de confiança plena en el desenvolupament de cada ésser humà. D'aquí sorgiren els tallers "Com parlar" D'igual forma el facilitador o facilitadora del grup adopta la mateixa actitud d'escolta per entendre i no per respondre. Es posiciona al costat de les persones, ni davant ni obrint temes ni camí. També te la missió d'identificar i reconèixer les emocions, posar-los-hi nom i reflectint-les.


  INSCRIPCIÓ

 •  
 • Cal realitzar la inscripció i, una vegada rebuda l'acceptació, fer el pagament de la matrícula.GEUSFMRPGeneralitat Catalunya