ESCOLES D'ESTIU 2022


ESCOLES D’ESTIU CREATIVES
 
Hem tingut la capacitat de només mirant-los als ulls saber les emocions que desprenien.
Hem tingut la capacitat d’adaptar-nos a entorns amb bombolles inexpugnables.
Hem tingut la capacitat de fer la nostra feina malgrat tota la “burrocràcia”.
Hem tingut la capacitat de revoltar-nos quan la nostra paciència s’ha desbordat.
Hem estat capaces d’això i molt més, tot i tenint la motxilla emocional molt plena.
 
Arriba l’estiu i amb ell la possibilitat de retrobar-nos, ara sí, presencialment en les nostres escoles d’estiu d’arreu del territori. Amb molt d’esforç i amb la CREATIVITAT que ens caracteritza com a col·lectiu, podeu gaudir de les múltiples propostes que hem preparat els moviments i entitats de renovació pedagògica d’arreu de Catalunya.
 
La nostra capacitat d’adaptació i la mirada creativa que li posem a les dificultats per transformar-les en oportunitats educatives fa que aquest any des de la comissió de les escoles d’estiu penséssim en enfocar la proposta conjunta cap a l’art i la creativitat. És per això que inaugurarem l’1 de juliol les Escoles d’Estiu amb un diàleg enfocat a aquesta vessant sovint relegada als nostres currículums i de vital importància pel desenvolupament integral de les persones.
 
Tenim tot tipus d’edats de les Escoles d’Estiu des de les tres que ja han passat la quarantena (i no pas de tipus mèdic) en les seves 43enes edicions, a les més petites que encara estan a l’etapa infantil amb la segona o cinquena edició passant per les rebels adolescents de la 16ena edició. Totes elles emmirallades amb la més antiga que ja porta 56 edicions. No defallim i seguim endavant!
 
Sovint parlem dels reptes que hem hagut de prendre en aquests últims anys però en venen de nous i amb molta rapidesa. Per això ens preparem, Agafem aire per entomar amb paciència els reptes però amb l’alegria que Tornem a veure’ns presencialment.  
Els moviments i entitats que hem anat construint els Entramats, proposant-vos diàlegs, cursos, tallers, píndoles, concerts... per tal d’oferir un Aprenentatge amb sentit ho fem amb l’alegria Despertant la creativitat.
Parlarem també del Català a l’escola eix fonamental de cohesió social en les nostres aules. Treballarem per una educació sostenible que impregni el futur dels ensenyants i aprenents.
I el futur també passa per Educadults, l’aprenentatge al llarg de la vida, tot viatjant amb la música damunt de les ones sonores de canvis i oportunitats educatives.
Siguis d’on siguis, del sud o del nord, de l’Urgell o la Segarra, des de la platja o el sofà,  ho tenim tot a punt, només faltes tu.
 
Gaudiu de les escoles d’estiu d’aquest 2022, és el vostre espai, és el nostre retrobament.
 
Núria Larroya Gordo
Presidenta FMRPC